Currículum del CFGM d’Atenció a les Persones en situació de Dependència [APD]

Informació sobre les Portes obertes CFGM Atenció a les persones en situació de dependència.


Sortida al centre Josep Orgué d’Igualada

El passat dijous, 23 de març l’alumnat de 2n curs del cicle d’Atenció a persones en situació de dependència va visitar el centre de recursos per l’autonomia personal, Josep Orgué, situat a Igualada.
Allí van participar en dos tallers: un de formació pràctica sobre transferències amb diferents suports tècnics per persones amb dèficit motriu, i l'altre en l'ús de dispositius de noves tecnologies per a la comunicació.

Tallers sobre Diversitat funcional visual amb l'associació CECSCAT

El cicle d'Atenció a persones en situació de dependència rep la formació de CECSCAT, l'associació de persones amb capacitats diverses d'Olesa de Montserrat. L'alumnat de primer i segon curs van participar en uns tallers teòrico-pràctics de sensibilització sobre la discapacitat visual que es van centrar en practicar habilitats de relació social, estratègies comunicatives, i també van poder veure els recursos tecnològics que fan servir les persones amb baixa o cap visió.


FP DUAL

Donació de sang a l’Institut Daniel i Blanxart d’Olesa de Montserrat

Veure les imatges

El passat dilluns, 19 de març, els alumnes del Cicle del Tècnic en Atenció a les Persones en Situació de Dependència (TAPSD) van col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits en la primera jornada de donació de sang que enguany s’ha engegat al nostre institut. L’alumnat del cicle va participar molt activament en la preparació i en la difusió d’aquesta activitat.

En la campanya hi van participar un total de 46 persones, aconseguint un total de 35 donacions. A més, 20 d’aquestes persones van donar sang per primera vegada, formant part ja d’aquest col·lectiu altruista i solidari. Recordar-vos que aquesta sang va destinada a víctimes d’accidents, mares que han patit una hemorràgia post-part, malalts de leucèmia, trasplantats de fetge, pacients amb talassèmia que necessiten transfusions periòdiques, nens amb alguna malaltia de sang...

Una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la seva vida. Malauradament, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones que participen en aquestes campanyes. Es per això mateix que des del Banc de Sang i Teixits (FBSTIB) i des del Cicle de TAPSD us volem donar les gràcies a tots/es aquells/es que vau fer que la tarda de dilluns fos un veritable èxit. Agrair enormement la participació de molts dels professors/ores del nostre centre, dels alumnes de cicles formatius i de batxillerat que van assistir, dels pares dels alumnes del nostre cicle i d’altres usuaris que de manera altruista van voler col·laborar.

Campanya malalties mentals

Visita a diferents residències

VISITA RESIDÈNCIA SANTA OLIVA (Olesa de Montserrat) Veure les imatges

El dimecres dia 31 de gener i el 7 de febrer, els alumnes de primer de Dependència van anar a visitar la residència Santa Oliva, d’Olesa de Montserrat. Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer el funcionament d’aquesta residència, els diversos espais pel quals es mouen els usuaris i als treballadors. A més a més, han gaudit al màxim d’aquesta visita que els ha apropat al veritable treball d’un tècnic en Dependència.

Aprofitem per donar les gràcies a la seva directora (Mª Carmen), no només per fer-nos tota la visita, sinó per la seva atenció i la seva col·laboració de cara a les pràctiques de l’FCT DUAL.

Equip de Dependència

VISITA RESIDÈNCIA MONTSERRAT (Olesa de Montserrat) Veure les imatges

El dimarts dia 6 de febrer, els alumnes de primer de Dependència van anar a visitar la residència Montserrat, d’Olesa de Montserrat. Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer el funcionament d’aquesta residència, els diversos espais pel quals es mouen els usuaris i als treballadors. A més a més, han gaudit al màxim d’aquesta visita que els ha apropat al veritable treball d’un tècnic en Dependència.

Aprofitem per donar les gràcies al seu director (Felip), no només per fer-nos tota la visita, sinó per la seva atenció i la seva col·laboració de cara a les pràctiques de l’FCT DUAL.

Equip de Dependència

VISITA RESIDÈNCIA CANIGÓ (Abrera) Veure les imatges

El divendres dia 16 de febrer, els alumnes de primer de Dependència van anar a visitar la residència Canigó, d’Abrera. Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer el funcionament d’aquesta residència, els diversos espais pel quals es mouen els usuaris i als treballadors. A més a més, han gaudit al màxim d’aquesta visita que els ha apropat al veritable treball d’un tècnic en Dependència i van poder passar una estona de carnaval també amb els usuaris, on van ballar i xerrar.

Aprofitem per donar les gràcies al seu director (Fermin) i a la Manuela (Treballadora Social), no només per fer-nos tota la visita, sinó per la seva atenció i la seva col·laboració de cara a les pràctiques de l’FCT DUAL.

Equip de Dependència