Horari d'atenció al públic (SECRETARIA): de dilluns a divendres de 10h a 14h.

Currículum del CFGM Conducció d’Act. Físico-Esport. en el Medi Natural [Cafemn]

Reunió CAFEMN juliol:

  • Pròxima reunió de pares: Dilluns 24 de setembre a les 19h. Informació sobre primera travessa del curs.
  • Inici curs: divendres 14 de setembre 8,30h. Proves físiques. Portar roba esportiva per córrer i fer BTT. Casc i bicicleta.
Resum reunió CAFEMN 12 juliol

Material CAFEMN curs 2018-2019:

Descarregar PDF

Concreció del currículum del CFGM Cafemn

CAFEMN

Precisions (i altres observacions) al currículum del Cafemn

Els crèdits optatius (de lliure disposició) que proposa el Centre s’expliquen, sobretot, per la voluntat de millorar la preparació del nostre alumnat, de cara a la seva integració laboral. P. ex., creiem que cal donar unes nocions bàsiques d’Escalada a un alumnat que viu a la rodalia de la muntanya de Montserrat, a qui, si vol treballar en empreses de lleure i aventura, segurament li exigiran coneixements en aquesta tècnica esportiva.

D’altra banda, les matèries marcades a la taula amb un asterisc (*), dissenyades per a professorat especialista (llevat de Primers auxilis), es desdoblaran, en totes les hores setmanals; quan el nombre d’alumnes per grup ho faci aconsellable (sobretot per motius de seguretat).

Cal observar que el Cafemn és un CF peculiar perquè no fa servir només les instal·lacions del Centre, sinó que necessita molt sovint l’espai natural, sobretot de muntanya, per impartir les classes. A més, les 60 hores del crèdit de Síntesi convé realitzar-les a muntanya, i durant una sèrie de dies seguits. El cas més singular és el de la matèria Conducció a cavall i Atencions equines bàsiques, ja que bona part de les seves 180 hores s’han de fer necessàriament en una hípica, llogant els cavalls que muntarà l’alumnat.

El Cafemn també es caracteritza per impartir assignatures que demanen un material bàsic, específic i car, (que, malauradament, no pot assumir el Centre): bicicleta, motxilla, equipament tècnic (de BTT, d’equitació), roba de muntanya, etc. Totes aquestes peculiaritats configuren, per tant, un CF que demana un cert nivell adquisitiu de l’alumnat (malgrat els esforços del Centre, per col·lectivitzar-hi el màxim de materials bàsics i per ajustar-hi el preu de les sortides).

Per acabar, recordarem que el Cafemn és el darrer del nostres CF que encara no es basa en la LOE (de fet, ho fa en l’antiga LOGSE). Això el converteix en un curs molt intens, ja que els nostres CF (basats en la Llei d’Ordenació Educativa) fan 2000 hores en dos anys, i el Cafemn en fa 1400 en un sol curs escolar. Aquesta intensitat provoca que alguns alumnes ajornin la FCT [de 410 h.] per al curs següent, amb la qual cosa sempre tenim un cert nombre de ‘repetidors’ (que no ocupen, però, les vacants del nou curs).